Zelfvertrouwen opbouwen, zorg voor een goede fundering

zelfvertrouwen-opbouwen
Zelfvertrouwen opbouwen, teken je fundament

Zelfvertrouwen opbouwen

Wanneer je een toren gaat bouwen moet je eerst zorgen voor een goede fundering. Als deze niet stevig is zal de toren na verloop van tijd omvallen. Wanneer de fundering juist heel sterk is kun je oneindig blijven bouwen. Zelfvertrouwen opbouwen werkt precies hetzelfde, je maakt een toren vanaf een solide fundering en bouwt er steeds een stukje aan. Zelfvertrouwen opbouwen gaat niet vanzelf, je hebt er de juiste bouwstenen en het juiste gereedschap voor nodig.

De bouwstenen van zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen opbouwen gaat steen voor steen. Je wordt er niet mee geboren, dat geldt ook voor mij. In mijn jeugd had ik weinig zelfvertrouwen. Ik durfde niet vooraan te staan, ik liet me leiden. Achteraf kan ik zien waar ik de eerste bouwstenen voor mijn zelfvertrouwen opbouwen heb gevonden. Ik ben tweetalig opgevoed en hielp mijn ouders toen ze jong waren. Dit bleek de sleutel naar mijn zelfvertrouwen.

Samen zelfvertrouwen opbouwen

Een kasteel bouw je niet alleen. Ik wist dat ik door mijn taaltalent andere mensen kon helpen, ik besefte niet dat ik daardoor ook zou groeien. Mijn omgeving maakte deel uit van mijn persoonlijke groei. Het was pas toen ik doorhad welke impact ik vroeger had op mijn omgeving toen de bouwstenen zich opstapelde. De basis was toen al gelegd, het ontbrak me alleen aan de handleiding om de bouwstenen op hun plaats te leggen.

Zelfvertrouwen opbouwen is een kwestie van stenen en gereedschap. De stenen die heb je al, daar ben ik van overtuigd. Het gereedschap is kennis en educatie, die is beschikbaar. Bouw aan jouw zelfvertrouwen, je zult je verbazen welke hoogtes je kunt bereiken!

banner-e1457341820384

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*