Meer zelfvertrouwen, Wie is jouw favoriete superheld?

Wie is jouw favoriete superheld?

meer zelfvertrouwen
Meer zelfvertrouwen, superheld!

Superman, Batman, Wonder Woman of misschien Mega Mindy? Ik houd van superhelden omdat ze meer zelfvertrouwen uitstralen dan de rest van de samenleving. Ze zijn geen volgers maar leiders. Vroeger dacht ik dat ik ook volgzaam was, een persoon die leiding nodig had. Nu ik meer zelfvertrouwen heb zie ik het heel anders. Maar ik ga te snel, dit is mijn verhaal…

Mijn “origin story”

Elke superheld heeft een dramatische achtergrond, dat geldt ook zeker voor mij. Na een groot ongeval herkende ik mijn eigen lichaam niet meer. Alles wat vroeger goed functioneerde werkte niet meer. Ik ga liever niet in detail, maar mijn hobby’s en mijn werk waren voltooid verleden tijd. Ik had alleen mijn brein nog. En die zat gevangen in een lichaam die niet meer functioneerde. Dat kun je letterlijk nemen of figuurlijk, de uitkomst is hetzelfde.

De wederopstanding

Ik was naarstig op zoek naar meer zelfvertrouwen, ik had richting nodig in mijn leven. Mijn lichaam liet me in de steek. Mijn omgeving bood me steun, maar zelfs mijn vrienden en familie konden me hiermee niet helpen. Dit moest ik zelf doen. Ik begon mezelf te oriënteren en zocht naar middelen om mezelf opnieuw uit te vinden. Toen ontdekte ik wat elke superheld voor mij heeft ontdekt; wat ik dacht dat mijn zwakte was bleek mijn kracht. Ik leerde anders te denken, mijn situatie op een andere wijze te bekijken waardoor ik meer zelfvertrouwen kreeg.

Weet je, ik heb geen cape nodig voor meer zelfvertrouwen, ik ben nu een superheld, al was het alleen maar omdat ik mijn persoonlijk superkrachten heb ontdekt.

banner-e1457341820384

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*