cursus assertiviteit

Cursus assertiviteit volgen?

Hoe om te gaan met interpersoonlijke conflicten door assertiviteitstraining

Een cursus assertiviteit volgen, waar dat kan? Daar kom ik later op terug. Lees eerst dit artikel. Assertiviteit betekent verschillende dingen voor verschillende mensen. Voor sommigen is het een manier om te laten zien dat je bovenop de situatie zit en controle over jezelf hebt, terwijl het voor anderen een manier is om het gedrag van anderen te beheersen om je eigen doeleinden te bereiken. Hoe dan ook, assertief zijn betekent doen wat van nature komt, in plaats van proberen de manier waarop mensen denken en zich gedragen te veranderen.

Er zijn veel redenen om assertief te zijn, maar een heel belangrijk onderdeel van assertief zijn is weten hoe je met conflicten om moet gaan. Meestal wordt dit met succes afgehandeld door een of andere strategie te gebruiken, hetzij mondeling of schriftelijk. Een sterke, zelfverzekerde aanpak kan in veel situaties effectief zijn. Er zijn echter situaties waarin een assertieve benadering mogelijk niet zo effectief of gepast is.

Het is effectiever om assertiviteit te leren en te oefenen door middel van een assertiviteitscursus

Sommige mensen vinden het bijvoorbeeld effectiever om assertiviteit te leren en te oefenen door middel van een assertiviteitscursus. Een assertiviteitscursus bestaat doorgaans uit een reeks hulpmiddelen, oefeningen en technieken die u leren assertief taalgebruik te gebruiken, effectief met conflicten om te gaan en met succes in veel verschillende situaties te werken. Een assertiviteitscursus kan met name effectief zijn voor mensen die moeite hebben om hun humeur onder controle te houden, moeite hebben om zich in bepaalde situaties uit te drukken of moeite hebben om meningsverschillen en ruzies met collega’s te behandelen. Veel assertiviteitscursussen zijn erop gericht u te helpen het negatieve gedrag te overwinnen dat gepaard gaat met assertief zijn. Ze leren je respect te tonen, flexibel te zijn en woorden als ‘jij’ ons ‘te vermijden.

Over het algemeen kan een assertiviteitscursus u een veel beter begrip geven van hoe u met verschillende soorten conflicten moet omgaan. Deze kennis kan u helpen te begrijpen hoe u op een effectievere manier met moeilijke situaties kunt omgaan, wat op de lange termijn waarschijnlijk tot betere resultaten zal leiden. Je leert ook hoe je jezelf effectiever kunt uiten, zodat je niet hoeft te schreeuwen en beledigingen.

Ben jij assertiever dan anderen met een cursus assertiviteit?

Soms leren mensen assertiever te zijn door de steun en begeleiding van anderen, vooral degenen die hun eigen persoonlijke problemen en worstelingen goed kennen. Hoewel deze methode in veel gevallen heeft gewerkt, leert niet iedereen op deze manier. Sommige mensen vinden het bijvoorbeeld gemakkelijker om zelf assertief te leren zijn, omdat ze niet zo’n groot probleem hebben om zelf door een conflict heen te werken. Anderen moeten wellicht een meer gestructureerde aanpak volgen om zichzelf te verbeteren.

Het is bewezen dat deze manier van leren een goede zaak is, zelfs als het er geen zin in heeft. Het kan mensen aanmoedigen om hun eigen angsten en uitdagingen het hoofd te bieden. Het kan hen helpen de angst voor het onbekende te overwinnen. Het kan ook een aanmoediging zijn om de controle over hun eigen leven te gaan nemen, in plaats van te wachten tot iemand anders de controle over hun leven overneemt. Assertief zijn kan mensen helpen een nieuw leven in hun leven te creëren door positieve interacties met anderen te creëren en hun gedrag en gevoelens ten opzichte van andere mensen te veranderen.

Als je het gevoel hebt dat je hulp nodig hebt bij het omgaan met verschillende interpersoonlijke conflicten, is een cursus assertiviteit waarschijnlijk de beste manier om te gaan. Hoewel het in het begin soms moeilijk is, zul je, als je leert assertief te zijn, merken dat je op veel verschillende gebieden van je leven minder defensief en zelfverzekerder en succesvoller wordt. Je zult ook een gevoel van bekrachtiging beginnen te voelen dat voortkomt uit de wetenschap dat jij de leiding hebt over je eigen leven. en hoe je reageert op situaties, niet andersom.

Hulp nodig bij cursus assertiviteit?

Als je hulp nodig hebt bij het leren omgaan met en het overwinnen van stress in je relaties, of je nu hulp nodig hebt bij het overwinnen van boosheidsproblemen of als je hulp nodig hebt bij het omgaan met je eigen gezondheidsproblemen, dan is een cursus assertiviteit waarschijnlijk de beste manier om te gaan. Door deze cursus assertiviteit te volgen, krijgt u vaardigheden waarmee u betere relaties kunt hebben en betere beslissingen kunt nemen in uw leven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *