Wat is assertiviteit

Wat is assertiviteit

Wat is assertiviteit? Hoe kan het mij als individu en bedrijf ten goede komen? Als u wilt weten hoe deze belangrijke persoonlijkheidskenmerk uw zakelijke of persoonlijke leven kan verbeteren, geeft dit artikel de antwoorden op die vragen.

Assertiviteit is gewoon de staat van zelfverzekerdheid en zelfvertrouwen

Wat is assertiviteit? Assertiviteit is gewoon de staat van zelfverzekerdheid en zelfvertrouwen zonder overdreven agressief te zijn. Het is een fundamentele vaardigheid die eigenlijk op veel verschillende manieren kan worden geleerd en een krachtige manier van communiceren binnen de bedrijfswereld. In feite hebben veel ondernemers die worstelen met het probleem van conflicten en negativiteit binnen hun bedrijf, daadwerkelijk baat bij het ontwikkelen van deze specifieke vaardigheid.

Heel gemakkelijk te leren

Er zijn veel verschillende manieren om deze vaardigheid aan te leren en te leren en meestal blijkt dat degenen die een succesvol proces van gedragsverandering hebben doorgemaakt, degenen zijn die consequent assertiviteit tonen. Dit soort gedrag is ook heel gemakkelijk te leren en kan zelfs worden geleerd zonder het gebruik van professionele training voor gedragsverandering.

Wat is assertiviteit? Voor degenen die niet bekend zijn met gedragsverandering: dit is een intensieve vorm van training die zowel lesgeven als trainen inhoudt om op de juiste manier te communiceren en om te gaan met degenen die dezelfde negatieve houding hebben als jij. Wanneer een persoon leert hoe hij effectief met mensen kan communiceren en omgaan, heeft hij een veel betere kans om negatieve overtuigingen en gedragingen met succes te overwinnen.

Negatieve gedragingen en attitudes

De reden dat het zo moeilijk is om in ons dagelijks leven een effectieve assertiviteit te ontwikkelen, is dat we de negatieve gedragingen en attitudes die we vertonen vaak niet herkennen en erkennen. Vaak geven we het allemaal gewoon de schuld aan onze werknemers of degenen om ons heen, maar deze aanpak creëert alleen maar meer problemen voor onszelf en de mensen om ons heen.

De belangrijkste manier om deze negatieve gedragingen en attitudes te bestrijden, is door de denkpatronen van de individuen zelf te veranderen. Zodra dit gedrag en deze gedachten zijn veranderd, zullen ze beginnen te erkennen dat ze handelen op een manier die niet in overeenstemming is met hun waarden en overtuigingen.

Gedragsveranderingstraining

Voordat ze dit soort gedragsveranderingstraining kunnen leren, moeten ze zich echter eerst op hun gemak voelen in hun vel en hun eigen waarden. Zodra ze zich hiermee op hun gemak voelen, kunnen ze beginnen met het identificeren van de gedragingen die een negatieve impact hebben op hun persoonlijke en professionele leven. Zodra ze dit gedrag hebben vastgesteld, kunnen ze beginnen met het corrigeren ervan om de negatieve impact die ze veroorzaken te corrigeren.

Bovendien moeten ze ook een goed begrip hebben dat ze een deel van deze training dagelijks moeten blijven doen om volledig te kunnen profiteren van de training op het gebied van gedragsverandering. om gemotiveerd te blijven. Stel jezelf regelmatig de vraag: Wat is assertiviteit?

De reden dat het zo belangrijk voor je is om de kunst van effectieve assertiviteit onder de knie te krijgen, is dat als je dit gedrag eenmaal onder de knie hebt, het buitengewoon moeilijk is om je gedrag te veranderen als het ingebakken zit in de manier waarop je leeft. Daarom is het van vitaal belang dat u de training en oefening blijft doen om een ​​gezonde en ondersteunende omgeving voor uzelf en anderen te creëren.

Effectieve assertiviteit

Effectieve assertiviteit kan even duren om onder de knie te krijgen, vooral als je niet gewend bent assertief te zijn. Wanneer u echter eindelijk het vermogen bereikt, zult u merken dat uw leven veel gemakkelijker te beheren en te functioneren wordt.

Je zult meer energie en vitaliteit hebben om vooruit te komen in het leven en dit zal tot uiting komen in hoe je harder en langer werkt. je zult niet zo snel gefrustreerd raken door situaties.

U zult wellicht ook merken dat uw collega’s en managers een toename in productiviteit zullen opmerken wanneer ze zien hoe u met hen omgaat en de manier waarop u verschillende taken uitvoert. U zult merken dat u meer gemotiveerd bent om uw werk goed te doen, omdat ook uw persoonlijke relaties zijn verbeterd. Dit zal je ook helpen om uit te blinken in je werk en zal een positieve en krachtige impact hebben op iedereen met wie je werkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *