Wat is assertief?

Wat is assertief? Moeten mensen agressief zijn of boosheid tonen om assertief te zijn? De volgende informatie over wat assertief is, zou deze vragen moeten verduidelijken en u helpen uw persoonlijkheid te begrijpen in relatie tot hoe u zich uitdrukt en met anderen omgaat.

De leden, de assertieve groep, zeggen ze, zijn direct en duidelijk, zowel direct als duidelijk over wat ze willen, zijn duidelijk en ongecompliceerd en zelfs gevoelig voor anderen. In tegenstelling tot passieve en agressieve leden, uiten actieve assertieve groepsleden openlijk hun verlangens, redenen, opvattingen en ideeën en proberen ze een wederzijds bevredigende oplossing te vinden.

Hoe assertiever groepsleden zijn, des te beter is hun vermogen om te onderhandelen over een win-win-oplossing. Dit geldt ook wanneer iemand te maken heeft met een andere persoon of teamlid. Een van de redenen om assertief te zijn, is dat de persoon die assertief is, gefocust is op het oplossen van het conflict in plaats van het slachtoffer te blijven. Wanneer een persoon zich in een positie bevindt waarin hij of zij het slachtoffer is geweest van agressie of het slachtoffer is van een misverstand, zal de assertieve persoon de verantwoordelijkheid nemen, maatregelen nemen en eraan werken om het probleem op te lossen en door te gaan naar de volgende stap.

Miscommunicatie met de leidinggevende

Laten we als voorbeeld eens kijken naar een werknemer die wat miscommunicatie heeft met de leidinggevende. Hij of zij kan zijn twijfels uiten tegenover haar baas, maar als ze niet assertief zijn, kunnen ze als gebrek aan vertrouwen worden beschouwd en dus als onbetrouwbaar worden beschouwd. Om dit te voorkomen, moet de werknemer een proactieve houding aannemen en assertief zijn of haar zorgen aan de baas kenbaar maken.

Wat is assertief als je de betekenis niet weet?

Wat assertief is, betekent ook dat de persoon die assertief is, bereid is te bespreken wat er door de groepsleden wordt gezegd en gevraagd. Hoe meer de groepsleden zich bij elkaar op hun gemak voelen, hoe gemakkelijker het is om te communiceren, te luisteren, om opheldering te vragen en eerlijke feedback van iedereen te krijgen. En hoe meer de groepsleden zich op hun gemak voelen en elkaar vertrouwen, hoe sneller en effectiever u problemen kunt oplossen. Wat is assertief?

De bovengenoemde aspecten van de assertieve definitie zouden u moeten helpen dit gedrag gemakkelijker te begrijpen. Er zijn echter meer belangrijke aspecten van dit gedrag en deze omvatten:

* De assertieve definitie is voor niemand een gemakkelijke definitie. Sommigen begrijpen misschien niet het verschil tussen assertief zijn en agressief zijn of erover; sommigen begrijpen het idee van assertief zijn en daarover misschien verkeerd; anderen vinden de definitie misschien te kort; sommigen vinden de bovengenoemde punten misschien te ruim; sommigen zijn zich misschien gewoon niet bewust van de vele soorten assertiviteit; en sommigen denken misschien dat het op de een of andere manier te subjectief is.

Wat assertief is, is dus een goede manier om uw gedachten en gevoelens aan andere mensen over te brengen zonder iets te zeggen of te denken dat hen kan kwetsen of beledigen. De manier waarop u uw ideeën en gevoelens uitdrukt, zal u echter niet helpen om een ​​betere baan of een betere relatie met uw collega’s of de baas te krijgen; het zal je gewoon helpen te bereiken wat goed voor je is.

Laten we dus eens kijken hoe u vies tegen uw man kunt praten door eerst dit gedrag en de verschillende aspecten ervan te definiëren. We zullen dan kijken naar de verschillende soorten gesprekken en wat we moeten zeggen en doen wanneer we uw verlangen ernaar uiten.

Vies praten is assertief

* De eerste stap om vies tegen je man te praten, is om te bepalen waarom je vies tegen hem of haar wilt praten. Als je partner je vertelt dat hij of zij smerig met je wil zijn, hoef je niets meer te zeggen dan dat!

* Om vies te praten moet je partner je dingen vertellen over zijn of haar lichaam die je over jezelf weet. en dit omvat zijn of haar lichaamsdelen zoals zijn of haar billen, dijen, benen, nek, borst, buik, rug of elk ander deel waarvan je weet dat het je kan opwinden. Zorg ervoor dat je precies de dingen zegt en doet die je graag zou willen horen als reactie op deze dingen en je zult vies tegen hem of haar kunnen praten!

* Om vies te praten, moet je er zelfverzekerd over zijn en assertief kunnen zijn. En dat is de enige manier om vies te praten met je man of haar! Als je vies wilt praten met je partner, wees dan zelfverzekerd, assertief, heb de controle, en aarzel niet om vragen te stellen en te ontdekken wat de ander graag hoort en zegt. Vraag gerust: Wat is assertief gedrag?