Assertief op het werk

Assertief op het werk

Hoe u een goed gevoel van eigenwaarde kunt hebben – Tips om assertiever te worden

Als je agressief bent, ga je er automatisch vanuit dat je precies weet wat je wel en niet verteld wilt worden. Als je echter assertief op het werk bent, luister je automatisch en ga je elke uitdaging aan. Assertieve mensen hebben de neiging om: zichzelf te respecteren, te geloven in hun capaciteiten en vaardigheden en te geloven in hun talenten. Je voelt ook geen enkele vorm van angst als je assertief bent. Als u assertief bent, zorgt u er in feite voor dat de mensen om u heen zich meer op hun gemak voelen bij u, omdat zij zich ook meer op hun gemak voelen bij u.

Agressieve mensen houden er niet van om bekritiseerd te worden. Het heeft een negatief effect op hun eigen moreel, dus hoe agressiever ze zijn, hoe meer mensen ze niet mogen. Ze willen graag krijgen wat ze willen, maar ze haten het om de kans te missen om uitdagend te zijn of een sterk ego te hebben.

Acteer assertief op het werk

Er wordt gezegd dat de meest succesvolle persoon in uw vak iemand is die assertief is. Dat betekent dat als u een arts bent, u assertief moet zijn op het werk. Laat de mensen om u heen beseffen dat u hun mening respecteert en beslissingen kunt nemen op basis van de gegevens en informatie die aan u worden gepresenteerd. Laat hen weten dat u bereid bent een compromis te sluiten en wat offers te brengen om de patiënten goed van dienst te kunnen zijn. Wees assertief op het werk en je zult een heel goede dokter worden.

Mensen met een sterk gevoel van eigenwaarde zijn over het algemeen assertief. Ze staan ​​niemand toe hun prestaties te bekritiseren of over hun zwakheden te praten. Ze vinden zichzelf niet minder omdat ze het slecht doen, omdat ze geen slechte houding laten zien aan de mensen om hen heen.

Assertief op het werk tijdens gesprekken

Tijdens een sollicitatiegesprek kunnen zelfverzekerde en assertieve mensen een grote indruk maken op de potentiële werkgever. Als u assertief op het werk bent, kunt u duidelijk spreken en kunt u een nauwkeurig en uitgebreid antwoord geven op de vraag van de werkgever. Je hebt een goede lichaamstaal en een duidelijk antwoord op alle vragen die tijdens een sollicitatiegesprek naar voren komen.

Het hebben van goede communicatieve vaardigheden verbetert ook uw carrièremogelijkheden, omdat ze u in staat stellen elke uitdaging aan te gaan die op uw pad komt. Zelfs als je slechte bazen hebt, kun je nog steeds een manier vinden om het probleem op te lossen zonder de zaken zo ver te brengen dat het niet gepast zou zijn om nog een promotie of loonsverhoging te vragen. U kunt het de baas nog steeds rustig aan doen en de relatie onderhouden.

Verbeter je zelfvertrouwen

Er zijn ook manieren om uw zelfvertrouwen te verbeteren. Er is veel literatuur die gaat over het opbouwen van zelfvertrouwen bij volwassenen. U kunt dit soort literatuur lezen of counseling- of therapielessen bijwonen om te leren hoe u op de juiste manier met bepaalde situaties kunt omgaan. Als u eenmaal leert hoe u met uzelf om moet gaan en hoe u meer zelfvertrouwen kunt krijgen, kunt u betere beslissingen nemen over hoe u bepaalde problemen in uw leven aanpakt en zelfverzekerd raken.

Als je eenmaal meer vertrouwen hebt in je eigen vermogen om goede beslissingen te nemen, kun je zelfs assertiever zijn in je relaties met anderen en in je leven. Door assertief te zijn, zul je merken dat je een goed gevoel van eigenwaarde hebt, wat je een gevoel van succes en voldoening zal geven.

Uw gevoel van eigenwaarde betekent ook dat u sneller in de problemen komt en meer stress zult hebben in uw leven. Stress maakt deel uit van het dagelijks leven. Als je niet het gevoel van eigenwaarde hebt dat je nodig hebt, is het voor problemen gemakkelijker om controle over je leven te krijgen. Als je je slecht gaat voelen over jezelf, zul je meer stress in je leven ervaren en meer problemen hebben om mee om te gaan.

Er zijn ook effectieve manieren om meer zelfvertrouwen te krijgen. U kunt uw steentje bijdragen door positieve gedachten te hebben en alles te doen wat u kunt om uw leven te verbeteren en uw zelfrespect op te bouwen. Als je dit wilt bereiken, moet je proberen eraan te werken door wat te bewegen, regelmatig te sporten, naar motiverende muziek te luisteren of boeken te lezen over zelfverbetering.

Met een gezond niveau van zelfrespect kun je een goede carrière hebben en een gelukkig leven leiden. Het enige dat u nodig heeft, is weten hoe u uw sterke punten en uw zwakheden kunt gebruiken en door te leren hoe u assertiever kunt zijn in het leven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *